Thursday, November 27, 2014

Manicure at home



 
   Pastaruoju metu pastebėjau, jog ilgėjant vakarams vis dažniau užplaukia  noras pasilepinti. Šių metų laiku vis dažniau užsidegu kambaryje kvapią žvakę, pasidarau arbatos ir neskubėdama darausi manikiūrą. Skirtingai nei vasarą, kuomet dienos kupinos įvarios veiklos, dabar galima ilgiau dailinti nagų formą ar rinktis mylimiausią nagų lako spalvą niekur neskubant. Neturiu nieko prieš manikiūro salonus, tačiau apsilankau juose tik prieš įvairias progas ar ilgesnes keliones, kuomet gelinis manikiūras tampa geriausiu draugu. Sumaniau, kad būtų visai įdomu su jumis pasidalinti savo manikiūro rutina bei naudojamomis priemonėmis. Paprastam naminiam manikiūrui naudoju odelių atstumimui reikalingą medinę mentelę, žnyples odelių karpymui, stiklinę dildę nago formavimui bei paprastą dildę užbaigiamiesiems akcentams. Visus šiuos įrankius labai nesunkiai galima rasti paprasčiausiame Droge ar eiliniame prekybos centre. 





   Pirmiausia rankas pamirkau šiltoje vonelėje. Ji nėra niekuo ypatinga, tiesiog į dubenį įpilu šilto vandens bei lašelį muilo, kuris padeda suminkštinti odeles. Atstūmusi odeles, jas apkarpau. Kerpu odelę esančią arčiau nago, nes viršuje esanti odelė reikalinga nagui apsaugoti.



 
   Apkirpusi odeles, stiklinės dildės pagalba suteikiu nagams norimą formą. Nagų formavimą užbaigiu paprasta dilde.







   Kadangi mano nagai prasidėjus rudeniui labai susilpnėjo ir pradėjo lūžinėti, pradėjau ieškoti gero nagų stipriklio. Išbandžiau daugybę Sally Hansen firmos stipriklių, taip pat žymųjį O.P.I Nail Envy, bet nei vienas jų man nepadėjo taip kaip šis Eveline cosmetics 8v1 nagų stipriklis, kuris veikia stebuklingai! Per dvi savaites mano nagai atsigavo, sustiprėjo ir daugiau nebelūžinėja. O ir kaina šio gėrio  juokinga palyginus su kitais - apie 12 litų.



    Išsirinkusi norimą nagų lako spalvą padengiu juo nagus. Dažniausiai nagus padengiu dviem lako sluoksniais - taip spalva atrodo sodresnė. Šiuo metu man neutralioji fazė, kuomet renkuosi šviesesnes nagų lako spalvas. Ši iš essence - puikus pasirinkimas! Ir apskritai šie nagų lakai lengvai dengiasi ir ilgai laikosi, bet apie nagų lakus  kitame įraše!




Paskutinis žingsnis - nagus padengiu šiuo essence gel-look plumping top coat, kurį jau minėjau savo naujų pirkinių įraše. Nagai iš tiesų atrodo tarsi padengti geliu. Vienintelis minusas tas, kad teks šiek tiek palaukti kol šis nagų lakas išdžius. Viena nedidelė gudrybė kaip sužinoti ar nagų lakas išdžiuvo -paliesti nulakuotą nagą liežuvio galiuku. Jei jaučiamas nagų lako skonis, vadinasi jis dar neišdžiuvo.

Taip pat reikia nepamiršti kiekvieną vakarą patepti nagų odeles specialiu aliejuku, o rankas maitinti geru kremu, tik tuomet jūsų rankos visada atrodys švelnios ir tvarkingos!




2 comments: