Sunday, December 21, 2014

Christmas DIY: glitter!


Blizgučiai! Visiems reikia šiek tiek blizgesio gyvenime, ar ne? Kalėdoms lipant ant kulnų, dalinuosi dar vienu do it yourself projektu, kurio dėka, net mažiausią eglutę priversite suspindėti!
 
 Reikės:
  • Skaidrių (stiklinių arba plastikinių) burbulų eglutei puošti / medinių formelių su skylute (Galima įsigyti praktiškai visose rankdarbių reikmenų parduotuvėse);
  • Lipalo;
  • Sintetinio teptuko;
  • Blizgučių;
  • Juostelės, reikalingos žaisliukui pakabinti;
  • Lipnios juostos;


Pirmiausia lipnios juostos pagalba pasižymime vietą, kurią tepsime klijais. Tokiu būdu turėsime lygią liniją. Tuomet pasirinktą bei pažymėtą vietą sintetinio teptuko pagalba patepame lipalu. Tolygiai paskirsčius klijus, pamažu beriame blizgučius. Geriausia tai daryti virš seno žurnalo ar popieriaus lapo, tokiu būdu pro šoną nubyrėjusius blizgučius galėsime suberti atgal į indelį.



Tolygiai paskirsčius blizgučius, nuimame lipnią juostelę ir leidžiame burbului galutinai išdžiūti. Burbulą papuošiame pasirinkta atlasine juostele, už kurios kabinsime papuošimą ant eglės šakos.
 



Vualia!
 




Pasirinktas medžio ar plastiko formeles galima papuošti lygiai tokiu pačiu principu. Tai visiškai paprastas bei daug laiko neužimantis projektas!
 
Blizgantys papuošimai atsispindėdami į lemputes, paverčia eglutę spindinčia ir suteikia kambariui dar daugiau Kalėdinio jaukumo!
 






Gražių artėjančių švenčių! :)
 
 


4 comments:

  1. O kur butu galima isigyti tokiu blizguciu Vilniuje? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aš kažkada pirkau Tiger. :) Būna įvairiose parduotuvėse prekiaujančiose dalykais skirtais rankdarbiams, būdavo tokia Panoramoje prie Douglas ir Flagmane, bet abejose vietose nebėra ir nors užmušk neatsimenu kaip vadinosi.. :( Taip pat galima rasti internete: http://www.veriniams.lt/nagu-papuosalai/blizguciai-c-256_593.html ; http://www.spalvunamai.lt/skrebinimas/ivairus-dazai-ir-efektai/birus-blizguciai/

      :)

      Delete
  2. Medinukai, tai tobulai atrodo !

    ReplyDelete